Новости

Швидку допомогу отримав пернатий

Сьогодні в насосній ділянки вилуговування МГЗ робочі виявили пораненого пташеня. Дзьоб і кігті говорили про його приналежність до хижаків. Однак він був беззахисний, не міг самостійно пересуватися і потребував допомоги. Тому заводчани вирішили, не зволікаючи передати його в руки професіоналів Миколаївського зоопарку.

Супроводжувати пташеня в дорозі зголосилися учасники Дитячо-юнацького клубу Центру соціальних програм Саша Сєчкін і Настя Альошкіна. У зоопарку їх зустріла керівник гуртка юннатів Олена Данченко. З нею діти познайомилися ще навесні, коли брали участь в суботниках на території зоопарку.

У відділі орнітології зробили попередній огляд і встановили вид пернатого. Це виявився пташеня Боривітер звичайної з ряду соколоподібних, яка занесена до Червоної книги. У нього зламано крило і на самостійне виживання шанси були дуже малі. Його залишили в зоопарку на лікування і навіть пообіцяли знайти пару, коли підросте. Свого підопічного хлопці пообіцяли відвідувати, тим більше що гості вони тут часті. Миколаївський зоопарк – підшефна установа РУСАЛу вже багато років. У цьому році співпраця проходить в рамках нової соціальної програми «Швидка допомога РУСАЛу». У вересні цього року городян чекає сюрприз – побудований новий вольєр. Ну а поки швидку допомогу отримав маленький пташеня. Тепер у нього все буде добре.

Leave a Comment