Новости

«Бритіш Американ Тобакко» закликає визнати концепцію «зменшення шкоди від куріння» новим прогресивним напрямком в галузі охорони громадського здоров’я

«Бритіш Американ Тобакко» закликає визнати концепцію «зменшення шкоди від куріння» новим прогресивним напрямком в галузі охорони громадського здоров’я

У Всесвітній день без тютюну «Бритіш Американ Тобакко» закликає Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) та уряди різних країн обрати політику «зменшення шкоди від куріння» як більш прогресивний підхід до регулювання тютюнової галузі.

«Бритіш Американ Тобакко» закликає визнати концепцію «зменшення шкоди від куріння» новим прогресивним напрямком в галузі охорони громадського здоров’я УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

За оцінками ВООЗ, на сьогодні у світі курить один мільярд чоловік. До 2050 року ця цифра може збільшитися до 2,2 мільярда.

«Держави, які прагнуть знизити рівень споживання тютюну, повинні розглянути нові, прогресивніші підходи до вирішення цього питання. Наприклад, шляхом розвитку ринку продукції, що становить істотно менший ризик для здоров’я, такої як електронні сигарети», – зазначає Кінгслі Уітон, Директор з регуляторних та корпоративних питань Групи «Бритіш Американ Тобакко».
«Такий підхід називають «зменшенням шкоди від куріння». Для того, щоб він дійсно став ефективним, уряди та органи охорони здоров’я повинні визнати цю концепцію, а також продукти, що розробляються в її межах», – говорить він.

Деякі медіа ресурси пропонують класифікувати нікотинові продукти, зокрема електронні сигарети, що становлять менший ризик для здоров’я людини, як тютюнові вироби. У результаті цього, високі акцизні податки, жорсткі обмеження щодо маркетингу і заборона на куріння в громадських місцях поширяться і на цю категорію товарів. Такий підхід зведе нанівець спроби розвивати цей сегмент ринку.

«Якщо прирівняти електронні сигарети до тютюнової продукції, це зробить продукцію із зниженим ризиком для здоров’я менш доступною для курців. Таке рішення іде у розріз з турботою про громадське здоров’я, – пояснює Кінгслі Уітон. – Ми сподіваємося, що аргументи вчених, тютюнової індустрії та органів охорони здоров’я будуть почуті. Ми також сподіваємося, що політики уважно вивчать концепцію зменшення шкоди, пов’язаної із вживанням тютюнової продукції, оцінять її переваги і підтримають її».

Щороку «Бритіш Американ Тобакко» інвестує близько 170 мільйонів фунтів стерлінгів у наукові дослідження та розробку альтернативних видів тютюнових та нікотинових виробів. Одним з результатів цієї роботи став запуск електронних сигарет під маркою Vype.

«Ми вважаємо, що можемо і повинні стати повноправним учасником дискусії та процесу пошуку рішень щодо зменшення шкоди від вживання тютюнових виробів. Ми розуміємо уподобання споживачів і маємо багаторічний досвід роботи у цій сфері в усьому світі, – додав Кінгслі Уітон. – Зменшення шкоди, пов’язаної із вживанням тютюнових виробів, може стати новим прогресивним напрямком у галузі охорони здоров’я, і ми готові долучитися до процесу його розвитку та поширення у світовому масштабі».

Leave a Comment