Новости

«3М Україна» передасть Національному медуніверситету ім.Богомольця новітнє обладнання для аускультації

«3М Україна» передасть Національному медуніверситету ім.Богомольця новітнє обладнання для аускультації

Компанія «3М Україна» в рамках програми співпраці з вищими медичними навчальними закладами України має намір передати електронний стетоскоп Littmann та акустичний пристрій для відтворення звуків серця і легенів Відділу комп’ютерних технологій навчання та дистанційної освіти при Київському медичному університет ім. А. А. Богомольця.

«3М Україна» передасть Національному медуніверситету ім.Богомольця новітнє обладнання для аускультації УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Крім цього, на п’ятнадцяти кафедрах київського ВНЗ буде встановлено програмне забезпечення для аускультації, розроблене компанією 3М.

Подібна програма вже рік ефективно працює в дев’яти медичних університетах України (Харків -2, Суми, Одеса, Донецьк, Луганськ, Вінниця, Запоріжжя, Київ) і більше 5000 студентів 3 і 5 курсів мали можливість розвивати практичні навички аускультації (прослуховування).

Акустичний пристрій для відтворення звуків серця і легенів з широким діапазоном частот, переданий ВУЗу, являє собою CD-програвач і спеціальні колонки. Він відтворює звуки людського тіла: як нормальні здорові, так і патологічні. З його допомогою гарантовано виконання навчального плану незалежно від присутності пацієнта з необхідним діагнозом.

«Сучасна технологія електронного стетоскопа Littmann зменшує сторонній шум до 75% без втрати необхідних звуків і одночасно посилює звук організму в 18 разів, що допоможе студентам якомога точніше поставити діагноз пацієнту» – говорить Денис Федотов, фахівець з науки і освіти компанії «3М Україна ».

На презентації, яка відбулася 4 червня, був присутній проректор Олександр Яворівський, в.о. начальника відділу комп’ютерних технологій навчання та дистанційної освіти Кирило Чалий, а також представники різних кафедр.

Leave a Comment