Новости

«Оболонь» переробила рекордну кількість ПЕТ-пляшок

«Оболонь» переробила рекордну кількість ПЕТ-пляшок

Сьогодні в Україні гостро стоїть питання переробки пластикових відходів. Недосконалість українського законодавства у сфері збору та утилізації використаної ПЕТ-тари призводить до накопичення шкідливого пластику у довкіллі, завдає шкоди здоров’ю населення та гальмує розвиток діяльності з переробки пластикових відходів.

«Оболонь» переробила рекордну кількість ПЕТ-пляшок УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Корпорація «Оболонь» протягом 12 років реалізує проект з переробки відходів пластикової упаковки на власному підприємстві у м. Олександрія (Кіровоградська обл.) у рамках довгострокової програми «Оболонь-ЕКО». Щороку на підприємство компанії надходить близько 30 млн. одиниць ПЕТ-тари. Загалом же за час існування проекту завод в Олександрії забезпечив переробку понад 9 тис. тон використаних ПЕТ-пляшок.

У червні 2014 року «Оболонь» встановила власний рекорд – досягла найбільшого обсягу переробки використаної тари з часу запуску заводу – 114,4 тон, що на 15,3% більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. Щомісяця на підприємство в середньому надходить 2,5 млн. пластикових пляшок, які піддаються вторинній переробці.

Використана ПЕТ-упаковка переробляється на сировину під назвою «флекс» і застосовується для подальшого виробництва кріпильно-пакувальної стрічки. У червні Олександрійське підприємство корпорації «Оболонь» виробило понад 100 тон флексу.

Володимир Шклярук, директор виробничого комплексу АТ «Оболонь» у м. Олександрія: «З часу відкриття заводу у 2003 році ми досягли максимального обсягу переробки вторинного ПЕТ. Корпорація розглядає цей результат з точки зору двох важливих аспектів: економічного ефекту та зменшення шкідливого впливу на довкілля. Зараз для нас найбільш актуальним є питання забезпечення виробництва вторинним ПЕТ, тому корпорація працює над варіантами збору пластикової упаковки і залучення до цього процесу наших партнерів та місцевих громад».

З року в рік за рахунок збору пластикових пляшок, скорочення споживання енергоносіїв та зниження викидів СО2, які б виникали при виробництві нового пластику, «Оболонь» суттєво зменшує навантаження на навколишнє середовище.

Реалізація проекту з переробки ПЕТ-тари на підприємстві в Олександрії здійснюється завдяки збору використаних пластикових пляшок на підприємствах корпорації, а також за рахунок закупівлі вторинної сировини у постачальників. У 2013 році на підприємство корпорації «Оболонь» надійшло 840,6 т пластикових пляшок, що на 13,9% більше ніж у 2012 році.

Leave a Comment