Новости

«Оболонь» експортує перероблені відходи виробництва

«Оболонь» експортує перероблені відходи виробництва

Практичне застосування інновацій у сфері переробки відходів виробництва вирішують одразу кілька важливих завдань: дозволяють зменшити вплив на навколишнє середовище, отримати додатковий прибуток для компанії і підвищити її конкурентний потенціал.

«Оболонь» експортує перероблені відходи виробництва УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Столична пивоварня корпорації «Оболонь» продукує за добу до 700 тонн шротини – вологих зернових відходів. У середині нульових частина цього обсягу постачалася у якості корму для худоби фермерським господарствам київського регіону. Проте більшість відходів підлягала утилізації. Це стало поштовхом до реалізації проекту з сушки пивної шротини.

У 2008 році компанія встановила на підприємстві обладнання з переробки вологих зернових залишків процесу пивоваріння. Проект був повністю інноваційним, оскільки до цього часу в Україні жоден з виробників пива не здійснював переробку відходів його виробництва. Технологія виготовлення кінцевого продукту передбачає зменшення вологості зернових відходів до 67%. Потім маса піддається висушуванню та гранулюється. Задля підвищення вмісту протеїну та вітамінів групи В до складу шротини додають пивні дріжджі. Загалом же за період роботи установки було випущено 145 тис. тонн гранульованої пивної шротини.

Людмила Стеценко, менеджер з корпоративної та соціальної відповідальності АТ «Оболонь»: «Впровадження інноваційного рішення для переробки органічних відходів пивоваріння є справжнім проривом на вітчизняному ринку. Таким чином корпорація фактично замкнула життєвий цикл пивоварного ячменю – від селекції та вирощування для створення солоду до переробки зернових відходів пивоваріння на високопоживний натуральний корм для тварин. Сьогодні виробництво шротини є не лише еко-дружнім для навколишнього середовища, але й приносить додатковий дохід від реалізації готового продукту».

Термін зберігання сухої шротини складає 6 місяців, що значно розширює логістичні можливості. 7% від переробки зернових відходів «Оболонь» використовує для потреби власних агроструктур. У 2013 році корпорація експортувала понад 17,6 тис. тонн дробини до Ізраїлю та ряду європейських країн.

Leave a Comment