Новости

Харківські медійники разом з «Київстар» та клінікою «БОРИС» навчалися рятувати життя

Харківські медійники разом з «Київстар» та клінікою «БОРИС» навчалися рятувати життя

24 липня у Харкові представники місцевих медіа навчилися рятувати життя. Спеціальний майстер-клас організував національний телеком-оператором «Київстар» за участі лікаря клініки «БОРИС». У заході взяли участь близько 15 представників місцевих ЗМІ та відпочиваючих харків’ян.

Харківські медійники разом з «Київстар» та клінікою «БОРИС» навчалися рятувати життя УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Майстер-клас проводився на основі бази знань, що містить додаток «Перша Мобільна Допомога», презентований «Київстар» 3 місяці тому. Медичний контент додатку підготували лікарі клініки «БОРИС», фахівці з екстреної медицини та інтенсивної терапії. У ньому містяться детальні текстові матеріали та відео-інструкції, а також повна база знань, яку отримують слухачі курсів першої медичної допомоги. Додаток доступний користувачам смартфонів на базі iOS та Android.

Додаток «Перша мобільна допомога» має кнопку екстреного виклику швидкої допомоги, а також 4 розділи:
– «База знань»
– «Лікарні»
– «Аптечка»
– «Важливо»

«Для кожного лікаря базовий принцип — не завдати шкоди. Водночас, це не означає «не діяти». Більшість людей, які хочуть допомогти в екстреній ситуації, можуть не мати достатньо знань, тому нічого не роблять. У той час, як питання життя може залежати від лічених хвилин», пояснює лікар клініки «БОРИС» Андрій ЛИСЕНКО.

Для зручності користувачів всі дані у додатку структуровані за 15 категоріями, серед яких: перші кроки в ситуаціях, коли проблема невідома, дії при ранах і кровотечах, отруєннях, опіках, утопленнях, інсультах, інфарктах та інших випадках, що вимагають негайної допомоги.

«Користування додатком взагалі не викликає труднощів, він лаконічний і простий у використанні, відразу зрозуміло, що потрібно робити. Особливо зручно, що в функціоналі є кнопка виклику швидкої допомоги»,ділиться своїми враженнями Олександр ТРЕПЕТІН, один із учасників майстер-класу.

«Перша мобільна допомога» — це вже четвертий додаток, розроблений «Київстар» у рамках програми «Мобільне здоров’я». Додаток доступний в AppClub від «Київстар», AppStore і GooglePlay

У 2013 році українським користувачам стали доступні мобільні сервіси «Моя Зірочка» для вагітних, «Моя Зірочка. Перший рік» для батьків з дітьми до 1 року і «Добре Бачу» для профілактики зору. Станом на даний час їх завантажили вже понад 60 тисяч користувачів.

За 3 місяці додаток «Перша мобільна допомога» завантажили майже 14 тисяч користувачів.

Leave a Comment