Новости

100 компаній підписали «Заклик до протидії корупції» Глобального Договору

100 компаній підписали «Заклик до протидії корупції» Глобального Договору

Визнаючи корупцію як одну з головних перешкод на шляху до економічного і соціального розвитку в усьому світі, Глобальний договір ООН закликав бізнес приєднатися до антикорупційної кампанії та пропагування належного управління.

100 компаній підписали «Заклик до протидії корупції» Глобального Договору УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

В рамках «Call to Action: Anti-Corruption and the Global Development Agenda» бізнес-лідери звертаються до урядів країн з вимогою сприяти боротьбі з корупцією і створити систему ефективного управління. Це закладає фундаментальну основу сталої та інклюзивної світової економіки.

На сьогодні, вже сто глобальних компаній підписали Заклик до дій проти корупції, у тому числі дві українські компанії – A7 Group Ltd та «ПЛАСКЕ».

Виконавчий директор Глобального договору ООН Георг Келл відзначив, що хоча за останні десять років було зроблено багато, все ж корупція продовжує залишатися однією з найбільших глобальних проблем.

«Лише пропагування культури прозорості, підзвітності та належного управління допоможе досягти сталої економіки”,додав він.

Компанії-підписанти просить уряди здійснити п’ять конкретних кроків:

1.Повністю виконувати і втілювати положення Конвенції ООН проти корупції шляхом посилення антикорупційної політики, законодавства і відповідних механізмів, щоб створити рівні умови і стимулювати належну поведінку;
2.Взяти на себе зобов’язання зі зниження корупційних ризиків від закупівель та сприяння великомасштабним проектам, які розроблені для підтримки сталого розвитку;
3.Здійснювати конкурентний і прозорий процес закупівель через публічні оголошення у всіх випадках державних закупівель;
4.Домогтися більшої прозорості доходів, отриманих державою від компаній приватного сектора;
5.Підтримка корпоративних зусиль щодо підвищення ефективності антикорупційних практик, покращення корпоративного управління, інноваційних дій та ініціатив державно-приватного партнерства.

«Заклик до дії» є результатом піврічного процесу розробки та консультацій спеціальної групи у складі представників Робочої групи по боротьбі з корупцією Глобального договору, Інституту Світового банку та Transparency International, які досліджували перспективи приватного сектора у боротьбі з корупцією та належного управління в порядку денному глобального розвитку.

«Заклик до дії» – за підтримки Глобального договору ООН, Управління ООН з наркотиків і злочинності, Transparency International, Інституту Всесвітнього банку, Глобальної організації парламентаріїв проти корупції- буде спрямований Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну, щоб виділити зусилля приватного сектора у роботі з зацікавленими сторонами по боротьбі з корупцією.

Leave a Comment