Новости

Головні тренди КСВ: енергоефективність та зменшення викидів СО2

Головні тренди КСВ: енергоефективність та зменшення викидів СО2

Все більше урядів, міжнародних структур та інвесторів починають вимагати від компаній впровадження системи управління викидами СО2 на підприємствах, через регуляторні норми або заклики до публічної звітності.

Головні тренди КСВ: енергоефективність та зменшення викидів СО2 УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Компаніям слід починати рахувати свої викиди, а також розробляти план щодо їх зниження. Зміна клімату і погані погодні умови є суттєвим глобальним ризиком для економіки. Такі оцінки були представлені на Форумі в Давосі 2014 разом з вимогою до урядів задуматися про дії по зменшенню впливу на навколишнє середовище. Відповідно, зменшення викидів сьогодні допоможе компаніям завтра мінімізувати ризики штрафів за викиди СО2 і втрати інвестицій, в тому числі від фондів соціально відповідальних інвестицій. Для останньої групи питання зменшення викидів СО2 є пріоритетними.

Покращення енергоефективності (раціональне використання енергетичних ресурсів) – цей актуальний напрямок вигідний всім:
– для споживачів це значне скорочення комунальних витрат, для компаній – зниження витрат на паливо,
– для екології – обмеження викиду парникових газів в атмосферу,
– для країни – підвищення продуктивності промисловості та конкурентоспроможності.

Існує навіть окремий стандарт, який включає питання енергоефективності – ISO 50001.

З книги «КСО для электроэнергетических компаний: повышаем эффективность бизнеса», підготовленної експертами Центру “Розвиток КСВ” на замовлення КФ «Фонд Євразія Центральної Азії» (ФЄЦА) за фінансової підтримки компанії KEGOK.

Leave a Comment