Интервью

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— У чому на Вашу думку полягає корпоративна соціальна відповідальність (КСВ)?

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Найважливішим завданням вважаю втілення в життя місії нашої корпорації — «Ближче до людей». Виробництво лікарських за собів — це велика відповідальність, яку компанія взяла на себе з перших днів роботи. Якщо ми будемо ду мати інакше, то не зможемо виробляти якісну продукцію. крім того, ми відповідаємо за людей, які в нас працюють. Основа компанії — високо кваліфіковані робітники. Корпорація «Артеріум» піклується про підвищення професіоналізму своїх працівників. У нас діє корпоративний університет, який протягом минулого року провів 67 тренінгів, у планах на цей рік — а провадження школи роз витку менеджерської компетенції та школи майстрів для виробництва. Щоб людина добре працювала, вона має відчувати себе соціально захищеною. Тому ми втілюємо в життя програми соціальні підтримки (медичне страхування, додаткова оплачувана відпустка, сплачуємо відвідування басейну). Ми активно розвиваємо власну соціальну ініціативу «За здоровий спосіб життя», у рамках якої проходять заходи, спрямовані на популяризацію здорового способу життя та залучення населення до активного дозвілля. Так, ми відкрили «Маршрут здоров’я» у парку «Дубки», восени провели велопробіг «Галичфарм – 100» (проїхали на велосипедах із Києва до Львова), проводимо змагання із міні-футболу, щосу боти — велопрогулянки, а взимку займаємося біговими лижами.

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Чи є в Корпорації «Артеріум» спільні соціальні програми з місцевими громадами?

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Разом із міськими й районними держадміністраціями Києва та Львова ми організовуємо заходи, спрямовані на популяризацію здорового способу життя серед дітей і молоді. так, ми провели всеукраїнську велоестафету, взяли шефство над ботанічним садом ім. Академіка О.В. Фоміна (Київ), побудували кілька дитячих майданчиків. Нещодавно ми домовилися з головним фізіотерапевтом міста Києва про організацію спільних заходів із фізичної реабілітації хворих. У квітні 2012 року у Львові стартували проекти «Ярмарок спорту» та «Здоров’я твоєї дитини», які допомагають привернути увагу громадськості до фізичного і морального здоров’я молодого покоління. Під час реалізації цих проектів буде розроблено епідеміологічну карту Львова, проведено просвітницькі семінари, надруковано «Довідник здоров’я» та буклети з адресами медичних установ Львова (будуть вільно поширюватися серед жителів міста).

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Підприємства Корпорації знаходяться в центральних районах Києва та Львова. Як «Артеріум» вирішує екологічні проблеми?

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Щоб не забруднювати навколишнє середовище, ще п’ятнадцять років тому ми припинили виробництво сировини. Хоча, скажу відверто, виготовлення ліків із власної сировини було значно дешевшим, ніж тепер, коли ми закуповуємо її за кордоном. «Артеріум» став першою компанією, яка отримала сертифікат ISO 14001. Цей міжнародний стандарт підтверджує, що в нас діє система ефективного екологічного менеджменту.

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Які переваги здобула Корпорація, реалізуючі програми КСВ?

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Головний результат — висока якість продукції, яку ми виробляємо. Це підвищує лояльність пацієнтів до нашої компанії та дозволяє нам не знижувати темпи зростання й залишатися лідером ринку. Завдяки зовнішнім заходам, проведеним у рамках програм КСВ, корпорація «артеріум» зміцнила імідж авторитетної компанії, яка піклується про здоров’я громадян.

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— Чи є відмінності у відношенні до КСВ у розвинутих країнах і в Україні?

Корпоративная социальная ответственность: фармацевтический бизнес— У багатьох країнах Європи програми КСВ знаходять підтримку на державному рівні. Для стимулювання роботи в цьому напрямку компаніям надають значні пільги. Останнім часом уряд України теж почав приділяти уваги цьому напрямку. Є багато позитивних прикладів у сфері охорони здоров’я.

Leave a Comment